Natur

VIKTIG INFORMASJON FOR BESØKENDE:

Vi ønsker dere velkommen fra 1 feb 2018!

Da Svea fortsatt er et industriområde, kreves det sikkerhetsopplæring for ferdsel i området ved ankomst i Svea. Det betyr at det ikke er mulig med drop-in besøk. Alle besøk må være avtalt på forhånd. Ta kontakt med oss på vert@sveasvalbard.no eller book en tur med en av våre samarbeidspartnere.

Bli med og opplev vill arktisk natur, gruvehistorie, fangsthistorie, dyreliv og mye mer!

Svea er omkranset av vakre fjelltopper, isbreer, fjordarmer og dalfører som innbyr til å finne den arktiske sjelefreden. Den høyeste toppen rundt Svea er Gustavfjellet som rager 1223 meter over havet.  Ikke langt unna Svea finner du Øst-kysten og vakre Agardhbukta. Reiser du nord –vest for Svea vil du ankomme Barentsburg en russisk gruveby med ca. 300 innbyggere

 

Svea ligger innerst i Van Mijenfjorden som er  den 62 kilometer lange fjorden øst for Akseløya en liten øy med flere skjær runt, tidsvattennsstrømmene kan nå en fart på seks knop her. Akseløya byr også på kulturminner fra norsk fangst historie.

 

Svalbards største elver har utløp i Van Mijenfjorden og to isbreer munner helt ut i fjorden; Fridtjovbreen nordvest for Akseløya og Paulabreen i bunnen av fjordarmen Rindersbukta. Paulabreen er en vakker isbre synlig fra Svea. Breen er rundt 15 km lang og strekker seg fra Kjølberget til Rindersbukta.

Breen er oppkalt etter kona til Richard Ritter von Barry, som førte skipet til Henry av Bourbons ekspedisjon til Spitsbergen og Novaja Semlja i 1891 og 1892.

 

Velkommen til Svea, området med vill arktisk natur, gruvehistorie, fangsthistorie, dyreliv og mye mer!!

Svea Svalbard AS

Postboks 613

9171 Longyearbyen

Org No:  917 511 357

 

vert<a>sveasvalbard.no

Telefon: +47 468 534 40

 

 

Support: vert<a>sveasvalbard.no