Sveasvalbard

Svea Svalbard

Vinter

Svea Svalbard AS vil være en tilrettelegger for sine samarbeidspartnere. Nedenfor finnes aktiviteter som våre samarbeidspartnere har satt sammen for at du skal få et flott opphold på destinasjon Svea Svalbard. HURTIGRUTEN SVALBARD Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill SNØSCOOTER TIL SVEA Vi kjører sørover. Vekk fra Longyearbyen og mot det mektige Sveariket innerst i Van Mijenfjorden - midt i isbjørnland og en utpost med en rik og moderne gruvehistorie. BLI MED TIL SVEARIKET PÅ SVALBARD Scooterturen til Svea er en tur som går sørover fra Longyearbyen. Området er preget av arktisk natur i et område som få har besøkt. Dyrelivet her er enda rikere enn rundt Longyearbyen. Hvert år er det isbjørnbinner som går i hi. Den vakre Van Mienfjorden er en sikker plass for isbjørnens føde – her kan den nemlig jakte ringsel. Fjorden strekker seg innover i landet og deler det i to med høyreiste forkastningsfjell på begge sider. Vi ser over mot Paulabreen som slutter i havet i øst,- og midt inne i dette vakre området ligger Svea. BESØK I SVEA GRUVA Gruvedriften og det lille samfunnet har hatt en eksistens midt i dette vakre landskapet og dyrelivet siden 1917. Det har vært opptil 350 gruvearbeidere som har jobbet i Svea på det meste. Som besøkende i Svea får du anledning til å se litt av det menneskeskapte hverdagslivet her. Vi blir med inn i gruven med en tidligere gruvebus for en to timers omvisning, og nyter varm suppe inne i gruven. Turen er tilrettelagt og fin, men allikevel midt ute i ødemarken, og du kan føle på avstanden til hverdagslivet, enten i Longyearbyen eller hjemme. SIKKERHETEN I HØYSETET Alle turene går gjennom karakteristisk Svalbard-natur; over hvite vidder og gjennom trange daler. Erfarne turledere gjør snøscooterturene til mer enn bare transportetapper - de er oppdaterte både når det gjelder historie, dyreliv og Svalbards geografi. Vi stopper mange ganger underveis - for å beundre naturen, servere historier fra Svalbard, eller rett og slett bare for å slå av motoren og nyte stillheten i den hvite villmarken. Vi legger vekt på at du skal ha det gøy når du kjører, men sikkerheten står alltid i høysetet. AVVIK OG ENDRINGER NB! For grupper tar vi forbehold om avvik/endret program i forhold til turbeskrivelsen.

FOR ALLE SNØSCOOTERTURER GJELDER FØLGENDE

 

Forhåndsbestilling

Forhåndsbestilling er nødvendig da dette er vår mest populære aktivitet vinterstid. Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk også at det skal følge deg på scooterturen. Før avreise blir det gitt innføring i kjøring av snøscooter.

 

Inkludert

Inkludert i alle organiserte scooterturer er: briefing, snøscooter, drivstoff, scooterdress, scooterstøvler, yttervotter, hjelm, ansiktsmaske eller finlandshette, kjørebriller, redningsforsikring og turleder med snøscooter, våpen og sikkerhetsslede.

 

Anbefalinger

Vi anbefaler at du ifører deg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Vi anbefaler også at våre gjester har med ekstra klær i ryggsekken. F.eks. ekstra genser, lue og votter.

 

Gravide

Longyearbyen sykehus fraråder gravide å delta på snøscooter- og hundesledeturer, fordi slag mot magen eller fall medfører risiko for skade på den gravide og det ufødte barnet.

 

Eventuelle endringer

Av hensyn til deltakernes sikkerhet forbeholder vi oss retten til å endre på ruten i forhold til vær og føre. Dette vil ikke ha innvirkning på turens pris. Deltakerne forplikter seg til å følge turleders anvisninger og instrukser. Turleder tar ikke passasjerer.

 

Alkoholforbud

Kjøring under påvirkning av alkohol vil selvsagt ikke bli akseptert.

 

Førerkort

Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter. Husk å ta dette med på turen.

 

VIKTIG INFORMASJON FOR BESØKENDE:

Da Svea fortsatt er et industriområde, kreves det sikkerhetsopplæring for ferdsel i området ved ankomst i Svea. Det betyr at det ikke er mulig med drop-in besøk. Alle besøk må være avtalt på forhånd. Ta kontakt med oss eller book en tur med en av våre samarbeidspartnere.

Partnere